VINOFERM BASIC BAYANUS 500 GR

referente specifice

55,00 lei
cu TVA
Cantitate

VINOFERM® BASIC BAYANUS (BB) – Saccharomyces Cerevisiae sp. Bayanus – este o drojdie activa, deshidratata, pentru vinificatie.

VINOFERM® BASIC BAYANUS (BB) este o tulpina special adaptata pentru producerea de vinuri spumante de calitate si pentru producerea de vinuri albe seci ca Chardonnay, Pinot gris, Pinot blanc si Prosecco. A fost selectionata pentru situatiile cand in practica oenologica apar opriri din fermentatie sau pentru refermentari, in particular pentru vinurile rosii.

Doza: 20 – 40 g/hl. Pentru musturi din struguri bolnavi mariti doza de drojdie si nutrient.

Utilizare: pentru rehidratarea drojdiei adaugati 500 gr de VINOFERM® BASIC BAYANUS (BB) in 5 litri de apa indulcita 1 – 2 % (50 – 100 gr de zahar) la 35 – 40 grade Celsius, asteptati 15 minute, amestecati energic, asteptati inca 15 minute, amestecati din nou, adaugati in partea de jos a recipientului cu must.

Pentru a evitata socul termic trebuie ca diferenta de temperatura dintre drojdia rehidratata si mustul in care se adauga sa nu fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius. Dupa ce ati deschis pachetul trebuie sa fie utilizat în termen de câteva zile. A se pastra intr-un loc racoros. Uz oenologic profesional.

Greutate neta 500 gr.

Specificatii tehnice

Destinatie vin,must

Producator Essedielle

Ambalaj 0,5 kg

Doza 20-40g/100 l

Greutate 0,5 kg

referente specifice