FRUITECH 100 GR - SOIURI ALBE SUPERIOARE

referente specifice

27,00 lei
cu TVA
Cantitate

CARACTERISTICI GENERALE

Este recomandată și pentru producția de vinuri spumante prin metoda Charmat. Prin această metodă se obține un produs aromat cu accente proaspete fructate, găsindu-și o largă utilizare în producerea vinurilor roze, unde aromele fermentative sunt produse la temperaturi între 15 – 17 grade Celsius. Drojdia oferă un bun profil fructat cu niveluri de turbiditate între 50 și 100 NTU.

CARACTERISTICI TEHNOLOGICE

Temperatura de fermentare 15-30 ° C;

Toleranță la alcool: 17% alc./Vol.;

Randament alcoolic: 1% alc./Vol. la 16,7 g/l zahăr;

Producție redusă de aciditate volatilă;

Rezistență bună la So2.

CONDITII DE UTILIZARE

Pentru rehidratarea drojdiei adăugați 500 gr de FRUITECH B27 în 5 litri de apă îndulcită 1 – 2 % (50 – 100 gr. de zahăr) la 35 – 40 grade Celsius, așteptați 15 minute, amestecați energic, așteptați încă 15 minute, amestecați din nou, adăugați în partea de jos a recipientului cu must.

Pentru a evitata șocul termic trebuie ca diferența de temperatură dintre drojdia rehidratată și mustul în care se adaugă să nu fie mai mare de 5 – 8 grade Celsius.

DOZAJ

20 – 40 g/hl. Pentru musturi din struguri bolnavi măriți doza de drojdie și nutrient.

AMBALARE

Pachete vidate cu greutate de la 0,1 kg la 10 kg.

A se păstra într-un loc răcoros, uscat, de preferință la o temperatură de 10 ° C. 

Dupa ce l-ați deschis, pachetul trebuie utilizat în termen de câteva zile.

referente specifice