logo
Independența energetică a gospodăriei

Independența energetică a gospodăriei

Penele de curent, la fel ca și lipsa conexiunii la rețea, sunt probleme obișnuite cu care se confruntă atât fermierii care au exploatări în câmp, cât și gospodăriile din mediul rural. Dezvoltarea explozivă a unor zone rezidențiale a făcut ca rețelele de electricitate să fie subdimensionate, ceea ce a dus fie la defecțiuni, fie la lucrări de întreținere și dezvoltare care pot dura destul de mult. Știm cu toții că fără curent electric nu poate exista nicio activitate economică ba chiar, mai mult, pe timp de iarnă există pericolul să nu mai funcționeze sistemele de încălzire din locuințe, ferme, grajduri sau sere. Din acest motiv, decizia de a vă dota gospodăria cu un generator de curent este extrem de importantă. 

Această problemă poate fi abordată pe două niveluri. Fermierii știu bine că există posibilitatea ca la un moment dat să aibă nevoie de curent electric în mod provizoriu într-un loc în care el nu este disponibil de la rețeaua obișnuită. În acest caz, se poate apela la soluția generatoarelor portabile, care constituie o rezolvare grozavă și rapidă pentru o problemă care nu devine însă permanentă. 

Ce ne facem însă atunci când lipsa curentului electric afectează temperatura dintr-o seră sau face să nu mai funcționeze centrala termică pe gaz a unei locuințe individuale? Trecând peste necesitățile de iluminare, care în ultima vreme pot fi rezolvate mai ușor datorită dezvoltării explozive a tehnologiilor LED, fermele și gospodăriile moderne au și alte necesități din ce în ce mai stringente, cum ar fi cea a conexiunii la internet, dependentă și ea de energia electrică. 

Soluția este, desigur, achiziționarea unui generator de curent electric pentru a-l folosi drept sursă alternativă de energie. El poate fi conectat la instalația electrică a casei prin dispozitive care să preia instantaneu alimentarea. În acest caz, e nevoie de un calcul foarte precis al consumului de energie pe care îl au aparatele și echipamentele esențiale din fermă sau din gospodărie. Însumarea acestora va da o valoare orientativă pentru puterea generatorului pe care trebuie să-l achiziționați. 

Deși nu este o decizie simplă (generatoarele capabile să alimenteze rețeaua unei ferme sau a unei case necesită câteva condiții mai speciale de funcționare), dotarea cu un generator a fermei sau a locuinței este una de dorit, mai ales în locurile în care felul în care funcționează rețeaua publică este unul defectuos. 

Noi, cei de la Magazinul Fermierului, avem o selecție de asemenea generatoare, dar și de accesorii care să le integreze în rețeaua electrică a fermei sau gospodăriei dumneavoastră. În alegerea produselor pe care vi le oferim am ținut cont în primul rând de încrederea pe care o puteți avea în aceste generatoare fiindcă, nu-i așa?, ar fi de-a dreptul trist ca ele să nu funcționeze exact atunci când ai mai mare nevoie de ele. 

Dacă aveți întrebări, le puteți lăsa în secțiunea de comentarii a blogului.

Share This: