logo
De unde cumpăr produse fitosanitare?

De unde cumpăr produse fitosanitare?

Una dintre întrebările pe care le auzim foarte des la Magazinul Fermierului este „ce lucrări trebuie să mai fac acum în grădină?”. Când vine vorba despre săpături, arături, tăierea pomilor sau fasonarea arbuștilor, lucrurile sunt destul de simple. Ele se complică însă atunci când, mai ales pentru uzul fermelor mai mici sau al gospodăriilor, trebuie întocmit și respectat calendarul stropirilor, erbicidărilor și a aplicării substanțelor antidăunători. 

Internetul este plin de sfaturi, de la tutoriale video la povești scrise de oameni mai mult sau mai puțin profesioniști. Ele creează un adevărat labirint de opinii și mai ales de rețete, propunând tot felul de produse, de o calitate mai mică sau mai mare, adeseori în funcție de interesele pe care le reprezintă cel care le promovează. Fermierul mai puțin experimentat este deci supus unui bombardament de idei, rețete și sfaturi și sfârșește adeseori prin a se descuraja fiindcă observă că face mai multe stropiri decât ar trebui, produsele nu sunt întotdeauna foarte bune sau compatibile unele cu celelalte, neacoperind întreaga gamă de necesități ale fermei sau gospodăriei.

Este deci important ca produsele fitosanitare să fie achiziționate dintr-un singur lor, în baza unui calendar întocmit cu specialiști și respectat apoi cu sfințenie. În acest fel, se obține nu numai rigoare și productivitate, dar se fac și importante economii financiare: stropirile vor fi exact câte trebuie, iar substanțele achiziționate vor fi în cantități adecvate. 

Orice magazin de produse fitosanitare care se respectă se pregătește cu stocuri din timp pentru că știe care sunt necesitățile specifice fiecărei perioade. Noi, de pildă, la Magazinul Fermierului, avem o preocupare constantă pentru a oferi clienților noștri produsele potrivite în momentele potrivite. Totodată, știm că necesarul fermelor și gospodăriilor poate fi extrem de variat și atunci căutăm produse de diferite gramaje, de la cele adecvate unor jardiniere din fața casei până la unele destinate culturilor pe hectare întregi. 

Nu în ultimul rând, un program integrat și respectat pentru tratamentele cu erbicide, fungicide, acaricide, insecticide, rodenticide și îngrășăminte trebuie să aibă în vedere exigențele de mediu atât pentru apă, aer și sol, cât și pentru produsele agricole rezultate. Este important să le cumpărați de la furnizori autorizați, care asigură conformitatea lor cu normele legale. 

Încheiem acest articol propunându-vă o comparație: relația fermei cu furnizorul de produse fitosanitare ar trebui să fie cumva similară cu cea pe care o are cu medicul veterinar sau cu dialogul fiecărei familii cu medicul de familie. Clădită în timp, o asemenea relație poate aduce siguranță, eficiență și predictibilitate, exact ceea ce ne propunem noi să oferim la Magazinul Fermierului. 

Share This: