Termeni si conditii

Termenii si conditiile utilizarii

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. utilaje-pesticide.ro isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand pagina „Termeni si conditii” din subsolul paginilor site-ului.

Site-ul www.utilaje-pesticide.ro este detinut si administrat de SANDUSON COMPANY S.R.L., avand urmatoarele date de identificare: CUI RO10390750, Reg. Com: J24 /215 /1998. Adresa: B-dul DECEBAL 14 Ap:27 – BAIA MARE , Jud Maramures, Tel: 0727 224 662 E-mail: vanzari@utilaje-pesticide.ro.

IMAGINILE DIN ACEST SITE SUNT CU TITLU INFORMATIV!

ARTICOLUL 1 –  SCOPUL

Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre www.utilaje-pesticide.ro si partenerii din www.utilaje-pesticide.ro, prin intermediul magazinului virtual www.utilaje-pesticide.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti.

Termeni:

CUMPARATOR – persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

VANZATOR – utilaje-pesticide.ro sau orice partener din www.utilaje-pesticide.ro

BUNURI SI SERVICII – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

COMANDA – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator.

DREPTURI DE PROPIETATE INTELECTUALA (in cele ce urmeaza DPI) – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

SPECIFICATII- toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

ARTICOLUL 2 – DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

  1. Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
  2. Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
  3. Termeni si conditii

Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptare comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

ARTICOLUL 3 – VALABILITATE

Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face telefonic sau electronic (e-mail). Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

ARTICOLUL 4 – EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

4.1 Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;

4.2  Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

4.3 Comunicarea cu magazinul – se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea „contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

4.4 Fotografiile au caracter informativ si pot contine accesorii de diferite culori si forme care nu sunt incluse  sau excluse in pachetele standard.

ARTICOLUL 5 – CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

Vanzatorul poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale.

ARTICOLUL 6 – DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA (DPI)

Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.

Numele site-ului precum si insemnele grafice sunt marci inregistrate si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

ARTICOLUL 7 – CONFIDENTIABILITATE – PUBLICITATE

Toate planurile, documentele si informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, incluzand fara a limita comanda, vor ramane in proprietatea Vanzatorului.

Ele pot fi utilizate numai pentru executarea contractului si pot fi facute cunoscute numai cu consimtamantul scris la Vanzatorului si dupa obtinerea unui angajament de confidentiabilitate din partea celui care le primeste.

Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la comanda fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

Datele clientilor nu pot fi folosite, si nici furnizate altor parti.

Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul site-ului www.utilaje-pesticide.ro. 

utilaje-pesticide.ro nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

Conform conditiilor legale privind protectia datelor cu caracter personal, Vanzatorul nu va dezvalui fara autorizare nicio informatie referitoare la Cumparator. Pe baza consimtamantului expres si neechivoc si numai in limitele legislatiei in vigoare, in scopul de a raspunde solicitarilor dumneavoastra prin oferirea de noi produse/servicii, este posibil sa oferim astfel de informatii catre terti (ex: furnizori de servicii de marketing, alti furnizori de servicii; agentii de stat, guvernamentale sau asociatii din domeniul asigurarilor, atunci cand legislatia specifica prevede acest lucru; alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor si serviciilor noastre).

ARTICOLUL 8 – TERMENE PENALITATI

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii

In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii, acesta incadrandu-se in termen de 3 zile lucratoare.

ARTICOLUL 9 – FACTURARE – PLATI

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

ARTICOLUL 10 – RISCURI SI RESPONSABILITATI

  1. Livrare

Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

  1. Transport – Ambalare

In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.

ARTICOLUL 11 – ACCEPTARE

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile.

ARTICOLUL 12 – GARANTII

Toate produsele comercializate de catre site-ul www.utilaje-pesticide.ro beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

In cazul produselor vandute si livrate, certificatele de garantie sunt emise direct de producator.

In cazul produselor achizitionate de la partenerii nostri, veti primi la livrare pentru fiecare produs care beneficiaza de garantie un certificat de garantie cu toate detaliile centrului de service care asigura reparatiile pe durata termenului de garantie. Garantia produselor achizitionate de la partenerii nostri este asigurata de catre partenerul care a vandut produsul sau de catre centrul de service autorizat al producatorului, dupa caz.

In cazul certificatelor de garantie emise de producatori, produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la cel mai apropiat centru de service mentionat in certificat. Acest centru autorizat de producator va prelua intreaga responsabilitate a rezolvarii garantiei.

Unele certificate de garantie se genereaza si  se emit on-line. Clientul are obligatia de a transmite ,,Serie utilaj”, catre furnizor pentru generarea Certificatului de Garantie!

Toate utilajele achizitionate on-line trebuie puse in functiune la un service autorizat pentru a beneficia de garantia oferita. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.

Pentru punerea in functiune a utilajului clientul se poate adresa Service-urilor autorizate contra unui cost comunicat de fiecare Service Autorizat!

Important

Punerea în functiune si instructajul de folosire a utilajului recomandam sa se faca într-un punct service autorizat pentru eliminarea eventualelor defectiuni care pot aparea datorita montarii si exploatarii necorespunzatore, aceste defectiuni  nefacand obiectul  garantiei. (punerea în functiune se efectueaza contra cost).

Durata medie de utilizare este de 10 ani, perioada in care se asigura piese de schimb in garantie si postgarantie.

Pentru persoanele juridice care achizitioneaza un produs in vederea exploatarii comerciale sau a inchirierii, garantia  este de 6 luni de zile indiferent daca produsul  beneficiaza de termen mai mare de garantie.

Garantia catre persoane fizice este de 24 de luni, conditionata de intretinerea utilajului conform graficului de intretinere.

Uzul comercial, inseamna ca motorul este cumparat de firme (persoane juridice).

Perioada de garantie incepe din momentul vanzarii utilajului catre clientul final, care se va demonstra ulterior la cererea garantiei, prin factura fiscala sau bon fiscal, atasat certificatului de garantie.

In cazul revanzarii utilajului altei persoane private, garantia nu este recunoscuta. Garantia este asigurata de unitatea service autorizata cea mai apropiata, pentru reparatie, intretinere sau inlocuire de piese, potrivit legilor in vigoare. Pretul si riscul transportului, pana la service sau magazin intra in obligatia cumparatorului.

Clientul poate face reclamatie numai pe baza certificatului de garantie in original, insotit de o copie dupa factura sau bonul fiscal.

Nu se asigura garantie pentru utilajele insotite doar de factura sau bon fiscal.

Piesele, partile inlocuite in perioada de garantie, trec in proprietatea noastra.

Perioada de garantie se prelungeste cu timpul scurs de la reclamatie pana la data repunerii in stare de functionare. Prelungirea se inscrie in certificatul de garantie de catre unitatea service. Garantia este valabila doar pe teritoriul Romaniei.

Garantia pentru motocultoare – defect de material sau de fabricatie – este de 3 ani la axul melcat si roata melcata si de          

NU SE ACORDA GARANTIE IN URMATOARELE CAZURI SI LA URMATOARELE COMPONENTE:

–    necompletarea certificatului de garantie;

–    neglijenta sau neatentie, manipulare gresita, necunoasterea manualului de utilizare, utilizarea de combustibil invechit sau nepotrivit;

–    greseli de instalare sau intretinere;

–    reparatii executate de persoane sau ateliere neautorizate, schimbari ale starii originale a aparatului, influente naturale (rugina,etc.) sau conditii improprii de folosire si de depozitare.

–    garantia nu se extinde asupra consumabilelor sau a subansamblelor care se defecteaza in urma utilizarii normale a produsului.

ARTICOLUL 13 – TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferate la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

ARTICOLUL 14 – RASPUNDERE

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

ARTICOLUL 15 – FORTA MAJORA

Niciuna din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

ARTICOLUL 16 – LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

ARTICOLUL 17 – RESPECTAREA LEGILOR SI STANDARDELOR

Vanzatorul va respecta toate legile, reglementarile si ordonantele aplicabile la realizarile sale contractuale, inclusiv fara limitare la fabricarea, asamblarea, manipularea, transportul, depozitarea, ambalarea sau livrarea Bunurilor si Serviciilor si aplicabile la sanatate, securitate, mediu.

Frauda

Prin utilizarea site-ului www.utilaje-pesticide.ro, utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii www.utilaje-pesticide.ro, sau asociatii/ partenerii/ afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legislatia din Romania, in vigoare la momentul respectiv.

Serviciile oferite de Societate prin intermediul www.utilaje-pesticide.ro sunt guvernate de dispozitiile legilor din Romania, cu precadere de Legea 365/2002 privind comertul electronic, OG 34/2014 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta, HG 448/2005 si Directiva Europeana EC/96/2002, care reglementeaza regimul taxei pentru timbrul verde, aplicabil produselor electronice.

ARTICOLUL 18 – INFORMATII PRIVIND DEEE

Deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) pot contine substante periculoase ce au un impact negativ asupra mediului si sanatatii umane in cazul in care nu sunt colectate selectiv.

– clientii au obligatia de a nu elimina deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) ca deseuri municipale nesortate si de a colecta selectiv aceste DEEE;

– colectarea acestor deseuri (DEEE) se va efectua prin puncte de colectare selective puse la dispozitia producatorilor de catre Autoritatile administratiei publice locale care au obligatia potrivit art.5 alin.1 ) din HG 448 /2005 de a colecta separat DEEE de la gospodariile particulare si de a pune la dispozitia producatorilor spatiile necesare pentru infiintarea punctelor de colectare a DEEE;

– clientii pot preda DEEE in mod gratuit la punctele de colectare specificate in momentul achizitiei unui produs nou din aceeasi categorie.

ARTICOLUL 19 – PRETURILE SI VALABILITATEA OFERTEI

Preturile mentionate in magazinul online sunt exprimate in Lei, includ TVA 19% si sunt destinate clientilor finali. Orice livrare include documentul fiscal intocmit corespunzator. Toate preturile, inclusiv preturile promotionale, sunt valabile 5 zile, pana la anulare sau pana la epuizarea stocurilor. Daca se va depista un pret gresit si/sau derizoriu clientul are obligatia de a contacta utilaje-pesticide.ro la numerele de telefon din pagina de contact sau la adresele de email din pagina de contact, pentru a anunta aceste greseli si nu va trebui sa depuna comenzi pentru acestea pana cand vor fi corectate. Comenzile depuse pentru produse cu preturi gresite si /sau derizorii vor fi anulate si nu vor fi expediate, iar daca comanda a fost achitata contravaloarea comenzii va fi returnata in contul dumneavoastra.

ARTICOLUL 20 – PREVEDERI DIVERSE

Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

ARTICOLUL 21 -Dreptul CONSUMATORILOR de denuntare unilaterala a contractului

Raporturile comerciale dintre cumparator si www.utilaje-pesticide.ro sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 130/ 2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului, în conformitate cu OG34/ 2014.

Disponibilitatea serviciului

Administratorul www.utilaje-pesticide.ro isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului www.utilaje-pesticide.ro in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact.

Drept aplicabil

Prin utilizarea site-ului www.utilaje-pesticide.ro, utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii www.utilaje-pesticide.ro, sau asociatii/ partenerii/ afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legislatia din Romania, in vigoare la momentul respectiv.

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara.

www.utilaje-pesticide.ro)isi rezerva dreptul de a refuza colaborarea cu clientii ce manifesta comportament si limbaj neadecvat (agresiv, vulgar, etc.) sau au in istoricul comenzilor livrari refuzate. Nu vom accepta comenzile depuse de clientii cu rea intentie pentru produse cu pret gresit si/sau derizoriu. De asemenea in cazul clientilor care au in istoricul comenzilor livrari refuzate, ne rezervam dreptul de a nu onora comenzile ulterioare decat cu plata in avans a comenzii (OP), caz in care livrarea se va face dupa confirmarea intrarii banilor in contul utilaje-pesticide.ro